Piriformis syndrom øvelser

kr 199

Dette programmet lindrer smerter forårsaket av piriformis syndrom. Programmet består av tøyninger, foamrolling (selvmassasje), styrking og aktivering av piriformismuskelen

Beskrivelse

Piriformis er en av flere små muskler som ligger dypere under den store skinkemuskelen med navnet gluteus maximus.r. Piriformis kan skape det man kaller piriformis syndrom, som er en påvirkning på isjiasnerven på grunn av nervens nærliggende beliggenhet til muskelen. Piriformis syndrom øvelser er som regel tøyningsøvelser.

Piriformissyndrom kan være en kilde til isjiassmerte, selv om det ikke er den mest fremtredende årsaken. Når det først oppstår, kan smerten være like intens som den som oppleves med en prolaps i korsryggen.

Piriformissyndrom kan gi isjiassmerter når piriformismuskelen i setet irriterer isjiasnerven, og smerter stråler ned i beinet. Isjias er en av de mest vanlige nerve-smertene, med opptil 20% av befolkningen som opplever det årlig.

Isjias oppstår ved irritasjon eller betennelse i isjiasnerven eller tilhørende nerverøtter. Vanligvis henviser vi til “en nerve i klem”, men smertene kan også være forårsaket av strekk, traumer eller kjemiske irritanter.

Piriformissyndrom står for omtrent 6-8% av alle isjiastilfeller. De potensielle årsakene kan inkludere anatomiske forskjeller i muskelen, muskelskader, forstørret muskulatur, og muskelkramper.

Piriformis er en dyp muskel i seteregionen som forlenger seg fra korsbenet til toppen av lårbenet. Den er involvert i flere bevegelser, som å assistere rotasjon av hoften og å trekke benet utover, avhengig av hoftens stilling.

Isjiasnerven, som består av flere nervebunter fra ryggens nedre del, løper forbi piriformismuskelen. Når den passerer piriformis, kan den komme i klem, spesielt hvis muskelen er forstørret, eller det er anatomiske forskjeller. Dette kan resultere i irritasjon av isjiasnerven og føre til smerter som stråler fra baken og nedover benet.